pothenesxes.gr - Κεφ. 02:  Οικονομικά Σκάνδαλα

Πρώτη Δημοσίευση: 10/4/10

  

ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΕΣ  ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

 

Πατήσατε Νάρκη - 1 !

Copyright © 1945-2045 Θύμιος Περσίδης, Κυνηγός Απατεώνων από Χόμπι!

 

Εισαγωγή

Κάπου τον Ιανουάριο (2010) με πήρε μια κυρία Φωτοπούλου από ένα "δικηγορικό γραφείο κάποιας άλλης κυρίας Βαρελά", όπως είπε, που εκπροσωπούσε μια Τράπεζα, για μια κάρτα που χρωστούσα. Της είπα πως περιμένω, όπως και πολλοί άλλοι μέσα στην οικονομική κρίση που μας δέρνει, το νόμο για τις ρυθμίσεις που είχε υποσχεθεί η κυβέρνηση και θα τακτοποιούσα το χρέος μου. Με πίεσε να ρυθμίσω άμεσα τις οφειλές μου και μου πρότεινε και κάποιους "ευνοϊκούς" μάλιστα όρους, έκπτωση 50% στους τόκους και τα υπόλοιπα σε δώδεκα δόσεις, οι οποίοι όμως ήταν πάνω από τις δυνατότητές μου και δεν μπορούσα να τους αποδεχθώ. Παρ' όλα αυτά όμως της ζήτησα να μου κάνει η τράπεζα μια επιστολή με αυτή την πρόταση, ώστε να είμαι σίγουρος ότι η πρόταση δεν ήταν παγίδα της εισπρακτικής, και θα έκανα μια προσπάθεια να ανταποκριθώ. Εκείνη μου αρνήθηκε και εγώ επέμενα τότε πως θα περίμενα λίγο ακόμα το σχετικό νόμο. Τότε μου αγρίεψε, οπότε αγρίεψα και εγώ και της έκλεισα το τηλέφωνο. Με είχε πάρει από "απόκρυψη αριθμού" και τις επόμενες μέρες, όποτε έβλεπα "απόκρυψη" δεν απαντούσα. Μέχρι που με πήρε από ... φανερό σταθερό τηλέφωνο (210-3673000) η ίδια η "κυρία δικηγόρος Βαρελά"!

- Κύριε Περσίδη, γιατί δεν απαντάτε στο τηλέφωνο?

Άφωνος εγώ από την επιθετικότητά της.

- Σας έχω απαντήσει ήδη στο θέμα μας, της είπα.

- Μου απαντήσατε ότι θα περιμένετε το νόμο για υπερχρεωμένα νοικοκυριά. Είσαστε "υπερχρεωμένο νοικοκυριό" εσείς? Είσαστε πέντε χρόνια άνεργος?

- Και ποιά είσαι εσύ που μου μιλάς με αυτό το ύφος, της απάντησα. Έχουμε κανένα πάρε-δώσε μεταξύ μας? Να έρθει η Τράπεζα να με ρωτήσει και ξέρω εγώ τι θα της απαντήσω. Και της το έκλεισα πάλι.

Έδωσα στον ΟΤΕ-online το 210-3673000 για να ελέγξω αν πράγματι ήταν δικηγόρος η κυρία και μου έβγαλε απόρρητο! Κουκουλοφόρος η κυρία δικηγόρος!

 

 

Μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου με έπερναν από απόκρυψη και από σταθερά (το παραπάνω 210-3673000 και το 210-3673070) και δεν απαντούσα για να μην βριστούμε πέρα από κάθε ευπρέπεια. Παράλληλα, αυτός ο αναμενόμενος νόμος αργούσε γιατί όλοι ξέρουμε πώς καταντήσαμε μια χώρα που έξι μήνες έχει βγει στη ζητιανιά για να βρει λεφτά να πληρώσει τις συντάξεις! Και όλοι ξέρουμε πως μόνοι φταίχτες γι' αυτό είναι οι άχρηστοι πολιτικοί που μας κυβερνούσαν (οι περισσότεροι Έλληνες πολίτες τους κοσμούν και με άλλους βαρύτερους χαρακτηρισμούς και έχουν δίκιο!).

Έδωσα στον ΟΤΕ-online και το 210-3673070 για να ελέγξω αν αυτό τουλάχιστον είχε διεύθυνση και μου το έβγαλε και αυτό απόρρητο! Πολυ-κουκουλοφόρος η κυρία δικηγόρος!

 

 

Την 26-3-2010 με πήραν πάλι 3-4 φορές από απόκρυψη και στη συνέχεια από το ίδιο σταθερό 210-3673000, το οποίο όπως αποδεικνύω πιο πάνω ναι μεν φαίνεται στο καντράν του κινητού μου, αλλά ήταν απόρρητων στοιχείων από τον ΟΤΕ, πράγμα που σημαίνει καραμπινάτη παρανομία από την εισπρακτική εταιρεία και ισοδυναμεί με πρόστιμο!!!. Τελικά απάντησα μήπως και είχε αλλάξει τίποτα. Ο νεαρός που μου μίλησε μου συστήθηκε ως κ. Σκουφής ή κάτι τέτοιο, δικηγόρος, και με έπαιρνε από το δικηγορικό γραφείο της κας Βαρελά!

Πώς ήξερα εγώ ότι όλα αυτά ήταν αλήθεια? Ποιός του έδωσε το δικαίωμα να με ενοχλεί τηλεφωνικά? Ποιός του έδωσε το δικαίωμα να υπεισέρχεται στα δικά μου προσωπικά δεδομένα? Ποιός του έδωσε το δικαίωμα να μου μιλάει με το ύφος που μου μιλούσε?

Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι όλα αυτά τα δικαιώματα του τα έδωσε η Alpha Bank Πίστεως!!! Και ότι έχω υπογράψει συμβόλαιο που αποδέχομαι αυτό τον όρο με την Τράπεζα! Νομίζω ότι είσαστε βλάκες από κούνια! Κανένα άρθρο συμβολαίου που υπέγραψα δεν έλεγε ότι θα με παίρνει όποιος θέλει η Τράπεζα, όποια ώρα θέλει και θα μου λέει στο τηλέφωνο με αλητήριο ύφος: "Να μάθεις να πληρώνεις, ρε!"

Του το έκλεισα και πάλι για να μην τον ... χειροτονήσω ... αρχιμανδρίτη! Ο αλητήριος με ξαναπήρε από το ίδιο σταθερό, δεν απάντησα, με παίρνει καπάκι από απόκρυψη και πάλι δεν απάντησα.

Βουλή - Μάκης Βορίδης - 31/3/2009

Στη συνέχεια με παίρνουν από το κινητό 6955-476087 και απαντώ. Ώ, του θαύματος, ήταν ο ίδιος κύριος Σκούφης (?) για να με καρφώσει εκδικητικά με τις λέξεις "Τον άλλο μήνα θα πάρεις διαταγή πληρωμής". Θύμα του καθωσπρεπισμού όπως είμαι δεν του απάντησα όπως του ταίριαζε αλλά του είπα "Να μάθεις να μιλάς!", οπότε ετυμόλογα ως πεπειραμένος απάντησε "Και συ να μάθεις να πληρώνεις!" Ωραίος!

 

Παρατηρήσεις

1) Την ευθύνη της συμπεριφοράς του καλούντος έναν οφειλέτη τραπέζης την φέρει στο ακέραιο ο ίδιος, το γραφείο του και η τράπεζα, διότι ή τον εκπαιδεύσανε να μιλάει έτσι ή τον ακούνε και δεν τον διορθώνουνε ή και τα δύο!

2) Πόσο ηλίθια είναι μια τράπεζα, όταν απαιτεί ο κάθε πελάτης της να αποδέχεται τα λεγόμενα ενός ξεκάρφωτου χωρίς καμιά αντίδραση?

3) Πώς μπορώ εγώ να ακούω τον κάθε κόπανο από το πουθενά να μου μιλάει με αλητήριο ύφος, διότι κυριολεκτικά πέφτει ουρανοκατέβατος από το πουθενά όταν παίρνει από απόρρητο τηλέφωνο και όταν δηλώνει ένα όνομα που δεν πιστοποιείται. Αν η τράπεζα θέλει να ορίσει ενδιάμεσο για συνεννόηση, πρέπει πρώτα να το γνωστοποιήσει και στον πελάτη της!

4) Τι μανία κυριεύει αυτούς τους ανθρώπους των εισπρακτικών για το μεροκάματο της ξεφτίλας, ώστε όχι μόνο να πιέζουν εξευτελιστικά τους μικροοφειλέτες των τραπεζών, αλλά και να απολαμβάνουν την ηδονή της εκδίκησης με το να λένε: "Τον άλλο μήνα θα πάρεις διαταγή πληρωμής". ......... Χέστηκα!

5) Και όχι μόνο να το λένε, αλλά και να το κάνουνε!

6) Υπάρχει μια πρόδηλη ψυχολογική ενοχή όταν χρωστάς και είσαι δεκτικός μιας καταφρονητικής συμπεριφοράς, αλλά αυτό είναι το απόλυτο λάθος. Αυτό το έχω ξεπεράσει προ πολλού. Γνωρίζω τις υποχρεώσεις μου και τις εκπληρώνω, έστω και με καθυστέρηση, αλλά δεν δέχομαι να μειώνει την αξιοπρέπειά μου ο κάθε κόπανος!

6) Από ό,τι γνωρίζω και μόνο η συμπεριφορά του Σκούφη (?), αν είχε ηχογραφηθεί, ήταν αρκετή για πρόστιμα από 5.000 μέχρι 500.000 ευρώ στην επιχείρηση που ανήκει και στην τράπεζα!

 

Και έτσι πήρα ... ανάποδες!

Σε μια εποχή που ολόκληρη χώρα βγήκε στην υφήλιο για δανεικά και μια ολόκληρη κυβέρνηση καταβάλει υπεράνθρωπες προσπάθειες να συγκρατήσει την οικονομική κατρακύλα της χώρας και αρμέγοντας και στηρίζοντας ταυτόχρονα τους πολίτες στον αγώνα για την επιβίωση, έρχονται οι δήμιοι οι τράπεζες και τα τσιράκια τους, ως "κυνηγοί κεφαλών", οι εισπρακτικές εταιρείες να αρπάξουν ό,τι προλάβουν ακόμα πριν ψηφιστεί ο νόμος που θα ανακουφίσει, όσο αυτό μπορεί να γίνει, τους πολίτες.

Οι Τράπεζες και οι εισπρακτικές σαμποτάρουν σαφέστατα, ύπουλα και εκβιαστικά όλες τις προσπάθειες της κυβέρνησης. Συνεχίζουν να εκμεταλλεύονται τις απαράδεκτες διατάξεις παλαιότερων νόμων με τις οποίες παίρνουν τις περιουσίες των πολιτών για ευτελή χρέη, θησαυρίζοντας και οι μεν και οι δε! Συνεχίζουν να στοχεύουν σε υπερκέρδη πίνοντας σαν βρυκόλακες το αίμα των πολιτών.

 

MEGA - 6/4/2010

Μια μικρή έρευνα στο Internet μου έδωσε τα επόμενα κυριότερα δημοσιεύματα, τα οποία με κατατόπισαν σχετικά και τα οποία μπορεί να σας φανούν χρήσιμα:

a) --1/11/07 - Συνήγορος του Καταναλωτή - Εισπρακτικές Εταιρείες.

b) --30/7/07 - Ενημέρωση του Καταναλωτή για τα τραπεζικά δάνεια από το Συνήγορο του Καταναλωτή.

c) --4/1/08 - ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΑ ΔΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ, Συνέντευξη του Δημήτρη Ψαράκη ιευθύνοντος Συμβούλου εισπρακτικής εταιρίας CYCLECREDIT)

d) --12/2/08 - CreditCollection.gr - Ιντερνετική προβολή εισπρακτικών εταιρειών (οι ... Αγίες Αθανασίες του Αιγάλεω!)

e) --30/3/08 - (κατ' εκτίμηση) Οι τότε εισπρακτικές εταιρείες από πίνακα της Τράπεζας της Ελλάδος. (Ακυρώθηκε και ανατικαταστάθηκε από το p) = ο ίδιος πίνακας σήμερα)

f) --31/7/08 - Συνήγορος του Καταναλωτή - Εισπρακτικές Εταιρείες.

g) --1/8/08 - Εφημερίδα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Η παράνομη δράση των εισπρακτικών εταιρειών.

h) --14/9/08 - Εφημερίδα Ανατροπές: Εισπρακτικές Εταιρείες - Οι μόνες επιχειρήσεις με σταθερά ανερχόμενα κέρδη.

i) --12/11/08 - Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών: Οι εισπρακτικές εταιρείες έχουν γίνει ο φόβος και ο τρόμος για τους δανειολήπτες.

j) --5/5/09 - Το ΦΕΚ με το Νόμο 3758/2009 για τις εισπρακτικές εταιρείες.

k) --19/6/09 - Αναφορά του ΕΚΠΟΙΖΩ στο νόμο 3758/2009.

l) --26/1/10 - Ο νέος νόμος 3816/2010 για ρυθμίσεις επαγγελματικών οφειλών και συμπεριφορά εισπρακτικών εταιρειών.

ΦΕΒ-2010 - Η Alpha Bank πιέζει τους οφειλέτες της, κατα δήλωση της εισπρακτικής "Sioufas και λοιποί" για να πολάβει το νόμο της κυβέρνησης για τους υπερχρεωμένους καταναλωτές.

m) --28/3/10 - ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Στενός κορσές για τις εισπρακτικές.

n) --28/3/10 - Zougla.gr - Αυστηρές νομοθετικές διατάξεις για τις εισπρακτικές.

o) --6/4/10 - ΕΘΝΟΣ - "Χαλινάρι" στις εισπρακτικές

p) --16/4/2010 - Οι εισπρακτικές εταιρείες από τον πίνακα της Τράπεζας της Ελλάδος.  (Α) όπως τον δίνει η Τράπεζα και (Β) σε πιο απλή μορφή με ταξινόμηση κατά τράπεζα.

 

Alpha Bank και Ευαγγελία Βαρελά

Πέρασε το Πάσχα και ο Σκουφής τόπε και τόκανε! Στο μεταξύ είχα ελέγξει ότι το όνομα "Βαρελά" δεν περιλαμβάνεται στον κατάλογο διαμεσολαβητών της Τράπεζας της Ελλάδος! Πλήρης απόκρυψη από την Βαρελά και όσους κρύβονταν πίσω της!

Σε πρώτη φάση πήρα μια Δήλωση Προσδιορισμού Οφειλής από την Alpha Bank με την κατά τα βιβλία της οφειλή μου. Αυτό ήταν το πρώτο βήμα και το δεύτερο θα είναι η περίφημη Διαταγή Πληρωμής! Το έντυπο του λογαριασμού έγραφε στο κάτω μέρος με σφραγίδες να έρθω σε επικοινωνία με την Βαρελά Ευαγγελία, δικηγόρο, Πανεπιστημίου 38, Αθήνα, τηλ. 210-3673000, fax 210-3673070.  Τα τηλέφωνα ήταν πραγματικά εκείνα από τα οποία με καλούσαν, αλλά στη σφραγίδα της κυρίας δεν υπήρχε πατρώνυμο και αριθμός μητρώου του ΔΣΑ, στοιχεία που κανένας δικηγόρος δεν αφήνει αόριστα!

Πήγα στην Πανεπιστημίου 38 για να γνωρίσω την κυρία Βαρελά από κοντά και δεν την βρήκα. Αντίθετα βρήκα μια δικηγορική φίρμα "SIOUFAS" και λοιπά, που έπιανε τρεις ορόφους του κτιρίου! Μπράβο στα παιδιά είπα μέσα μου! Θα είναι καλοί δικηγόροι και από τζάκι, αλλά δεν θα έχουν σχέση με την Βαρελά που με κυνηγάει!!! Γύρισα στον υπολογιστή μου και έρριξα από περιέργεια το "ΣΙΟΥΦΑΣ" στην "Αναζήτηση Μελών - Εταιρείες" του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (ΔΣΑ).

 

 Ώ, του θαύματος την βρήκα την εταιρεία και μάλιστα με τα τηλέφωνα που δήλωνε η Βαρελά στη γνωστοποίηση της οφειλής μου στην Alpha Bank!!!

 

 

Βάζοντας ανάποδα το τηλέφωνο 210-3673000 στην ίδια αναζήτηση του ΔΣΑ παίρνω τους επόμενους και όχι την κάποια κυρία Βαρελά!!!

 

 

Έρριξα και το τρίτο τηλέφωνο (210-3673007, επιλογή κάποιου ψώνιου με τον Σων Κόνερυ να υποθέσω?) των τριόροφων γραφείων τους στον ΟΤΕ-online και μου το έβγαλε και αυτό απόρρητο!!!

 

Μα τι γίνεται εδώ, αναρωτήθηκα, τόσο πετυχημένοι δικηγόροι με τριόροφα γραφεία και με ανάλογη οργάνωση και με ανάλογο προσωπικό και κρύβονται???

 

Στη συνέχεια έρριξα και το όνομα "ΣΙΟΥΦΑΣ" στο ευρετήριο του ΔΣΑ και μου έβγαλε το επόμενο αποτέλεσμα (κάτω αριστερά), από το οποίο εξάγεται το συμπέρασμα ότι ο πρώτος και ο τέταρτος είναι τα παιδιά του δεύτερου, ενώ ο τρίτος είναι άσχετος! Και ο δεύτερος, δηλαδή ο πατήρ, είναι ο πρώην πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων (φωτό)!!!

Ξαφνικά, αισθάνθηκα πολύ μαλάκας, αφού είχα για κάποια χρόνια ως πρόεδρο της Βουλής της χώρας μου κάποιον του οποίου τα παιδιά έχουν στήσει εκτεταμένη ηλεκτρονική επιχείρηση με πολυάριθμο προσωπικό και παίρνουν συστηματικά τις περιουσίες των οικονομικά ασθενών συμπολιτών μου!!! Και τώρα πάνε να πάρουνε και την "περιουσία" τη δική μου. Εσείς πώς νιώθετε???

 

 

Τέλος, και μετά από όλα αυτά έβαλα το ΒΑΡΕΛΑ στην Αναζήτηση του ΔΣΑ και μου έβγαλε την κάτω εικόνα στα στοιχεία της οποίας ΔΕΝ φαίνεται η διεύθυνση  Πανεπιστημίου 38, που δηλώνεται στη Δήλωση Προσδιορισμού Οφειλής από την Alpha Bank :

 

 

Τη Δευτέρα 12-4-2010 πήρα την κυρία Βαρελά στο 210-3673000 και η τηλεφωνήτρια μου είπε ότι η γραμμή της ήταν κατειλημμένη και ότι θα της έλεγε να μου τηλεφωνήσει. Πραγματικά, σε μισή ώρα περίπου μου τηλεφώνησαν από το 210-3673000, αλλά όχι η Βαρελά αλλά ο Σκουφής με τη δικαιολογία ότι η Βαρελά ήταν στο ... Δικαστήριο. Μούσι !

Και αναρωτιέμαι τι συμβαίνει! Υπάρχει η Βαρελά, και ποιά είναι αυτή, ή χρησιμοποιούν το όνομά της ΕΠΙΤΗΔΕΙΟΙ για να παίρνουν από τις τράπεζες και να διαχειρίζονται με χυδαίο τρόπο τις οφειλές των καταναλωτών? Είναι παλαιά δικηγόρος και ξέρει τι κάνει ή νεαρή που την εκμεταλλεύονται?

Και η έρευνα συνεχίζεται

e.persidis@pothenesxes.gr